Domáci pizza alla carbonara
Nejprve si vytvoříme těsto, které je u každé pizzy velmi důležité. Smícháme 230 g hladké mouky, 120 ml vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku soli, 1/5 kostky droždí. Z ingrediencí uděláme těsto, které pořádně prohněteme, abychom dostali ke droždí vzduch. Těsto necháme nakynout, přibližně 40 minut. Zatím připravíme směs na pizzu, nastrouháme 60 g parmazánu a smícháme s 1 vejcem a s 1 žloutkem, přidáme smetanu, mletý pepř a vše důkladně promícháme. Na pánvi si orestujeme slaninu. Dostatečně nakynuté těsto vložíme na plech na pečící papír a uděláme si placku, která bude mít silnější okraje, aby tvořili hráz pro tekutou náplň. Nyní na pizzu položíme kousky mozzarelli a dáme péct na 200 stupňů. Nakonec na téměř dopečenou pizzu nalijeme naší směs, orestovanou slaninu a tymián. Pečeme už jen pár minut a můžeme podávat. Dobrou chuť!!